vineri, 19 decembrie 2008

Habemus minister!

Avem desemnare pentru MJ! Asta seara, Boc si Geoana au concluzionat: ramane Predoiu (desigur, PNL-ul il va da afara maine, daca nu demisioneaza noaptea asta).
Pacat ca e cea mai buna varianta din cate s-au vehiculat...Iar cand ma gandesc cine e in echipa lui de la MJ, imi e clar ca sistemul nu are nicio sansa de reformare, iar lucrurile interne nu vor reusi nicio imbunatatire.
Cititi cronologia a doua zile de zvonuri: Aici si HM.

joi, 18 decembrie 2008

Guvernul care se spală pe mâini de justiţie

Coaliţia surprinzător de social - democrato - conservator - liberală se chinuie să producă o listă cu miniştri, după ce şi-au împărţit frăţeşte numărul portofoliilor. Au început să apară deja liste cu cei desemnaţi pentru ocuparea fotoliilor ministeriale. Găsirea "independentului" de la justiţie se dovedeşte a fi însă dificilă. S-au vehiculat ceva nume, dar nu avem nici o certitudine.
.
De ce 'independent' la justiţie?
.
A fost una dintre primele decizii anunţate de Coaliţie, deşi, din câte-mi amintesc am votat nişte partide care ar trebui să-şi asume responsabilitatea deplină a guvernării. Chiar dacă s-au aliat împotriva firii, responsabilitatea guvernării, că asta înţeleg că-i mână în luptă, înseamnă şi Ministerul Justiţiei.

Chiar nu s-a găsit nici un jurist de o oarecare notorietate profesională prin PSD, PC sau PD-L care să-şi dorească să fie ministrul justiţiei? Parcă era intesat Victor Ponta. În cărţi părea să fie şi Cristian Diaconescu. PD-L n-a generat pretendenţi din rândul partidului, dar anterior alegerilor a dat drept certă opţiunea pentru Monica Macovei.
.
Poate că încă nu e foarte evident, dar cred că în spatele discursului cu "independentul de la justiţie" se ascunde o manipulare politică de proporţii. Nici un partid nu vrea să-şi rişte simpatia electorală asumându-şi responsabilitatea pentru justiţie. În primul rând pentru că asociaţii la guvernare au proprii dalmaţieni care n-ar vrea să-şi rişte mântuirea penală cu acuzaţii de favoritism politic în faţa judecătorului sau procurorului.
(...)
continuare pe Penifest

Procurori cu probleme

Enervata ca judecatorul cauzei a admis ca un martor (banuit ca ar fi fost influentat de procurori) sa raspunda daca inainte de proces s-a prezentat la sediul DNA pentru anumite discutii, Liliana Zamfirescu s-a dezbracat de roba si a trantit cu ea de masa. Procuroarea Alina Simona Catană de la Parchetul de pe langă Judecătoria Piatra Neamţ a fost exclusă din magistratură şi Gabriel Salontai, procuror la Parchetul de pe langă Judecătoria Tarnăveni, a rămas fără 15 % din salariu timp de o lună. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, Dan Deac, a fost prins cu minciuna. Marian Stănciulescu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş are o avere estimată la peste 10 milioane de euro. Un prim-procuror din Vişeul de Sus trimite infractorii... la spovedanie. Se fac cercetări prealabile referitoare la conduita procurorului de la Parchetul de pe langă Tribunalul Bucureşti care instrumentează dosarul interlopului Sile Pietroi.

A se citi Justitiar Roman