miercuri, 7 mai 2008

Avocat in Romania - Sa ne confirmam dedesubturile Justitiei

Poate un avocat castiga un proces si fara a da spaga unui magistrat?

AvocatinRomania: O sa fiti surprins, dar raspunsul este DA ! Asocierea in care-mi desfasor activitatea a castigat procese fara spaga. Ne-am pus insa de cateva ori "vorbe bune" ca sa fim siguri ca se va judeca corect. Si cand zic vorbe bune vreau sa se inteleaga foarte clar ca e vorba de "vorbe". Contrar a ceea ce se crede judecatorii iau rar spaga in bani. Pronuntarile favorabile se fac pe prietenii, pe servicii intoarse, etc. De multe ori banii ceruti de avocati pentru spaga, intra in propriile lor buzunare. Daca procesul se pierde spun : "a dat alalalt mai mult ". E o practica scarboasa a unor indivizi fara scrupule, care-si jecmanesc proprii clienti.


Un proces se pierde ca e avocatul prost sau ca judecatorul e platit mai bine de partea adversa?

AvocatinRomania: Si una si alta, dar depinde mult de fiecare situatie in parte. Sunt extraordinar de multi avocati slab pregatiti. Sau foarte slab pregatiti. Astia fac praf dosarele inca din start si dupa aia pozeaza in victime ale judecatorilor. Dar sunt si judecatori care dau pronuntari proaste ori din incompetenta ori dupa cadouri si prietenii. Mai ales dupa prietenii. In procesele subsemnatului s-a intamplat sa si pierd dar nu pentru ca n-am dat suficient, ci pentru ca n-am dat deloc.


Sinteti cu dreptatea sau cu banul?

AvocatinRomania: Cu dreptatea. Caci numai asa se moare sigur.


De ce avocatii trebuie sa aiba blog, sa fie anonimi ca doar ei sint liberi, nu au constringeri ca judecatorii si procurorii?

AvocatinRomania: E simplu, pentru ca pe cat de liber sunt sa dau nume, pe atat de expus sunt. Si atunci cand sunt eu expus, sunt si clientii mei expusi. E suficient sa dau un nume si, daca sunt identificat, orice dosar d-al meu ar nimeri la acel judecator va fi sortit esecului. Apoi vestea s-ar raspandi si la ceilalti. Au o mentalitate primitiva, de gasca. Astfel, primii atinsi ar fi clientii mei, pentru ca drepturile lor ar fi afectate. Apoi as fi atins si eu. Un avocat care pierde, pierde, pierde, e un avocat condamnat. As fi fortat sa renunt la pozitia mea si am muncit mult ca sa ajung unde sunt. Sunt tanar si cred ca mai am multe de spus in meseria asta. Tot ce-mi doresc e sa fiu mereu judecat corect ! Cat despre nume, asteptati sa-mi ajunga rabdarea la o limita si le veti vedea. Nu mai e chiar asa de mult.


Cum se intra intr-un cabinet de avocatura? Tot cu bani? Cit mai e intrarea?

AvocatinRomania: Din cate stiu, se intra cu bani. Se vehiculeaza sume intre 10.000 si 50.000 euro, depinde de oras. Daca veti intreba avocatii mai batrani, specialisti in atragerea de stagiari, vor nega cu vehementa aceste sume. Acum, ce sa va zic ? Depinde mult si de competenta si de baiatul/fata cui esti. Eu am fost invitat sa lucrez in doua mari cabinete de avocatura. Nu mi s-au cerut bani. E adevarat, nu eram stagiar, dar nu mi s-au cerut bani. Nu am ramas acolo pentru ca salariul oferit nu justifica renuntarea la propriul cabinet. Nu regret nicio secunda alegerea facuta. Personal nu le-as cere bani stagiarilor mei. I-as pune sa dea un examen mai serios decat cel de intrare in Barou. Si cel mai bun dintre ei sa ramana...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Apropo de justitiabili corecti care urla ca e coruptie. Cei mai multi cauta sa-si rezove problema cu bani. Si atunci, avocatul cu experienta profita de asta. Creeaza un sir de suspiciuni si de anumite sitauatii pentru a lasa impresia clientului ca a intervenit si ca banii au fost dati. Avocatii corectii i-au banii si îi pastreaza pana la pronuntarea solutiei, daca este favorabila îi pastreaza si mai cere eventual de la client un supliment, onorariu de succes. Alti justitiabili apeleaza la personalul auxiliar care spune ca are relatii cu respectivul judecator. Si tot la fel daca castiga îi pastreaza, daca nu îi restituie distinsului justitiabil care afirma ca e coruptie in toate sondajele.

Anonim spunea...

Anonim spunea ca :

Avocatii corectii i-au banii si îi pastreaza pana la pronuntarea solutiei...

Si tot la fel daca castiga îi pastreaza, daca nu îi restituie distinsului justitiabil ....


Domnule ANONIM... dumneata ne crezi prosti cumva????

Vrei sa credem tooate gogosile astea cu tinutul banilor pana la sfarsitul procesului??? ai picat acum din perioada interbelica, perioada in care mai exista decenta, mai exista moralitate si printre 1% dintre avocatii acestei tari????

Un avocat roman nu procedeaza asa , garantat in 99% din cazuri... Am avut contacte cu case de avocatura gen Stoica , Iorgovan, Cerveni ... dar nici una dintree acestea nu au spus vreodata ca nu primesc banii , ca ii pastreaza( si chiar daca nu ar fi spus-o tot nu i-ar fi pastrat) . Spre exemplu intr-un dosar cu miza extraodinar de mare care a avut impact social puternic in privinta unei localitati din Moldova, distinsul si regretatul Antonie Iorgovan nu nami ca pretins suma integrala si cash ianite cu vreo trei luni, dar i-a plasat imediat in actiuni la o firma concurenta , prin interpusi ... asa ca nu a asteptat finalizarea procesului ... nici macar nu fusese la vreun termen( ba mai mult , si-a trimis asociata care nu unostea nimic in privinta dosarului, nu a catadicsit sa vada ce era de facut in acel dosar, darmite sa astepte solutionarea favorabila.


Intr-un alt dosar, un fost ministru si actual influent om politic, ati banuit ca e vorba de distinsul profesor si nu numai,Dl Valeriu Stoica , pentru a sustine o exceptie de neconstitutionalitate la ICCJ a pretins si primit anterior banii , precum si prima de castig... sau cum spunea ANONIM onorariu, in suma egala ... doar pentru a sustine exceptia, pentru a fi suspendat dosarul si trimis la Curtea Constitutionala!!!

In ceea ce-l priveste pe regretatul si reputatul Cerveni, acest a pretins intr-un dosar comercial un contract de asociere in participatiune la o firma de import-export care a facut deliciul presei cativa ani la rand , fiind in plin scandal politic , meditizat aproape zilnic , atragand si Bursa si piata petroliera internationala!


Asadar , dle Anonim , unde sunt acei avocati onesti, care sa aiba un dram de moralitate in ei si sa spuna nu primesc banii acum , ci dupa finalizarea procesului , nu sa-i pastreze si sa spuna atunci cand castiga clentuluI: EU AM CASTIGAT ACEST PROCES, SUNT UN EROU!!!
iar cand pierde sa-i spuna acstuia in zeflemea: AI PIERDUT FRAIERE , NU AI AVUT PROBE... ASA CA BANII MRAMAN LA MINE!!!


Asta este realitatea ANONIM .. si nu mai vinde castraveti la gradinari , ca nu tine !!!

Anonim spunea...

Pentru opus
Ma refeream la banii ce sunt ceruti pentru a unge rotitele sistemului si nu la onorariu pentru care iti taie chitanta.