vineri, 16 mai 2008

Anti-anticoruptia

Presedinta CSM, Lidia Barbulescu, a declarat fara nicio jena ca nu avem coruptie, si ca asta ar fi doar inventia presei. Declaratia ei nu se bazeaza insa pe nimic, decat pe perceaptia personala, care nu are nicio valoare pentru un jurist, ci e demna doar de politicieni.
Practic, prin declaratia sa, madam B. ignora atentionarile de ani de zile din presa romaneasca, studiile care atesta ca suntem perceputi drept statul cel mai corupt din UE, raportarile negative de la Bruxelles, declaratiile unor ambasadori in Romania.
Dar, mai mult, madam B. da cu piciorul in activitatea propriilor sai colegi: numai la ICCJ in ultimii 2 ani au ajuns peste 70 de dosare pe Legea 79/2000, 174 cu luare de mita, 36 pe dare de mita, 146 pe trafic de influenta. Iar daca ar fi sapat putin in Biroul de statistica al CSM, ar fi gasit date despre sute de dosare de coruptie instrumentate in fiecare an in tara. De asemenea, putea sa discute pe acest subiect cu fiica dumneai, care a lucrat la INC, institutie unde s-au cheltuit aiurea bani pe tot felul de studii, printre care si pe coruptia din Romania.

Intreg articolul la Anti-anticoruptia

Niciun comentariu: