miercuri, 7 mai 2008

Procuror Panait - Botos, Kövesi, Morar – niste bieti sportivi

De ce-i nevoie de blogul Panait?

Procuror Panait: Pentru ca nu exista voci libere ale procurorilor, pentru ca subordonarea si militaria le-a intrat in sange si in creier, pentru ca ca cineva trebuia sa arate ca pot gandi si singuri fara sa faca explozie. Pentru ca multi spun pe soptite sau doar amantelor ceea ce Panait zice si face in vazul tuturor. Panait a incercat o reincarnare si o intoarcere printre procurori, fostii lui colegi; pentru ca fost respins si nu a gasit nici un trup neprihanit de magistrat pe care sa-l locuiasca i-au ramas, pare-se, doar cuvintele. Blogosfera il suporta inca. Pe ceilalti doar ii bantuie.


Credeti ca a rezolvat ceva moartea lui Panait ? A inteles ceva societatea din asta?

Procuror Panait: Cum sa nu rezolve nimic moartea lui?! Panait intruchipa scrupulele si mustrarile de constiinta ale anchetatorilor pusi sa faca treburi urate. Odata cu disparitia lui lucrurile decurg mai simplu, ordinele sunt respectate fara cracnire, executiile sunt rapide, probele ies mai repede din laboratoare. Procurorul poate in sfarsit sa fie Soldatul Universal ('traiti domn' Morar). Societatea a inteles si ea ceva, ca nu are ce face.


De ce Justitia nu are eroi?

Procuror Panait: Cine scoate capul deasupra multimii, e primul luat la tinta. Nu sunt prea multi masochisti in justitie, in general judecatorii si procurorii fiind oameni isteti si bine orientati. Isi cunosc largimea buzunarului si elasticitatea coloanei si mizeaza la greu pe ele. Avem familii dom'le, neveste si copii ce trebuie intretinuti si sprijiniti. Eroii sunt dupa gratii, ca intr-o lume materialista asa le sade bine. Intrebati-l pe Tundrea, ca va poate spune mai multe.


Cit de tare e seful dvoastra de acum? Ce timpenii face?

Procuror Panait: Ehe! Printr-un noroc chior seful meu e Boss-ul cel bun. Dincolo era prea mare aglomeratia de avocati.


Voi ati facut vreun abuz? Ati gresit vreodata? De ce?

Procuror Panait: Cum nu, pai altfel am sti despre ce sa vorbim acum?! Am dat, am luat, am fortat, am mintit, am omis, am gresit. Oameni suntem.


Ce compromisuri ati facut? De ce?

Procuror Panait: Compromisuri fac si cand respir, din primul moment in care intru in parchet: indur sefi imobili, ordine tampite, un cod de procedura invechit, politisti facuti peste noapte, avocati burtosi care ma critica la TV, ordinele politicienilor si judecatori care habar nu au de munca de investigatie dintr-un dosar. Sunt compromisuri facute cu mine insumi.


De ce dureaza atit anchetele? Cit de competenti sau prosti sint procurorii?

Procuror Panait: Anchetele, odata incepute, trebuie sa dea vinovati, nu?!. Asa ca tinem un cercetat sub ancheta pana incepe sa-i puta gura si recunoaste tot. Noi nu putem da rateuri: intotdeauna omul e vinovat, macar de pacatul originar. Si daca nu vrea sa recunoasca, ma duc la o tigara si il las pe anchetat pe mana politistului; cand vin, declaratia e completa, semnata de inculpat, apoi il aduc si pe avocatul din oficiu care semneaza dupa si gata. Judecatorul care ne infirma dosarul e cel putin prost, ca altfel inseamna ca-i corupt. Problema e ca printre procurori exista prosti competenti, dupa cum exista si competenti prosti. Oricum, caruta cu pricina nu s-a rasturnat neaparat in curtea parchetului. Ciudat e ca nu stiu cum se face dar se pare ca intotdeauna un procuror prost gaseste un judecator competent, iar unul competent un judecator prost. Si invers. Asta e explicatia pentru care dosarele sunt intoarse cu furca de la instante la parchete. Nastase, Mitrea, Seres si ceilalti pot sta linistiti. Media de inteligenta a procurorilor si judecatorilor care intra in dosarele lor e mai mica decat inteligenta avocatilor lor.


Cum ia spaga un procuror?

Procuror Panait: Cu gura. Livrarea se face in natura si prin intermediari. E cel mai indicat. La moda e spaga in servicii, influenta si relatii.


La ce folosesc sefi ca Botos sau Codruta Kovesi? La ce presiuni sint supusi? Cit de politizata e Procuratura?

Procuror Panait: Sefi ca Botos si Kovesi folosesc la alcatuirea unei echipe de sportivi bine dotati. Dar ei nu prea joaca in aparare ci mai mult in atac. Botos juca pe extrema stanga, Kovesi cumva pe centru-dreapta, Morar sigur pe dreapta prezidentiala. Au pierdut mult din forta ofensiva prin transferul fortat al acestui Ronaldihno al justitiei care era Monica.


E imposibil ca judecatorii, procurorii sa fie doar prosti, incompetenti si nu corupti?

Procuror Panait: Sincer?! E imposibil.


Ce model de om si profesionist se propaga prin sefia CSM?

Procuror Panait: CSM-ul e al judecatorilor, e borsul lor. Procurorii isi vor propriul consiliu - fiecare cu treaba lui. Desi, e un sentiment tare sa fii procuror in CSM si sa dai dispozitii judecatorilor. Doar ca se pare ca judecatorii incep sa se prinda.


Cine are "norocul" sa fie bagat in puscarie de Justitie?

Procuror Panait: In justitia romana, se poate orice. Totul. Noi suntem in stare sa bagam si un mort dupa gratii. In puscarie ajunge cateodata cine trebuie si, deseori, cine se mai nimereste. Pe restul ii vedem seara la televizor, la Guvern sau in Parlament.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Atentie, DIICOT recruteaza procurori corupti gata. S-a dat liber la procurori versati inms splat bani, pe sitemul suveica practicat in anii 90 de Hrebenciuc si acolitii sai!!!

Cam asa suna oferta :

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) anunta organizarea de interviuri pentru:
- ocuparea unui post de specialist in domeniul mass-media
- ocuparea a cinci posturi de specialist in domeniul vamal, SPALARE BANI , financiar
- ocuparea a 16 posturi de procuror in cadrul structurii centrale si structurilor teritoriale.


Trai vericule, sa caute in moldova ca acolo magistratii DNA au experienta in SPALATORIE DE INFRACTORI POLITICI SI ECONOMICI , plecand de la femeia de serviciu a primarului LEMNARU din Republica Onesti , la mama soferului de taxi devenit subit primar de BACAU - buldozerul SECHELARIU , mana sucita, cisa a lui Mitrea , care nu a mai candidat dar i-a lasat mostenire lu frate-su SERGIU SECHELARIU mosia tarlita a BACAULUI!!!!

DECI , DIICOT nu mai cautati degeaba , aveti toate categoriile de jigodii penale la BACAU , unde MAFIA ESTE LA EA ACASA!!!

Sa nu uitam nici mafia BANATEANA , instituita de pe vremea lui ISCANDARANI , sau pe cea tiganeasca pastorita de vajnicul primatr al CRAIOVEI care este tuturor hotilor si a tuturor tiganilor proxeneti, camatari si a tuturor magistratilor care au fii care sunt jigodii penale care le rad in nas oamenilor legii!


Sa nu uitam jigodiile penale din Bucuresti care-l tin in puf pe SCHIZOFRENICUL BECALI , OIERUL SEF AL STELEI CU 11 COLTURI ... cam cate are si mintea jegosului de oier !!! Ca si-a permis sa promita 3 milioane de ingerasi celor de la U Cluj pentru un blat pentru a-sui castiga un titlu manjit cu rahat , mai mare decat Casa Poporului!


Cam astia sunt procurorii care se feresc sa ancheteze jigodiiile penale din politica , din finante , din banci, din comert, din afacverile cu petrol , din fotbal , din universitatile romanesti!!!

Cinste lor si celor ce i-au tinut in brate si le da salarii procurorilor sa la dea NUP pentru jefuirea sistematica a poporului roman!!!!

Halal conducere au magistratii , triada , tripleta de aur : MJ, CSM , ASOCIATIA MAGISTRATILOR- niste lichele care fac deservicii nu numai justitiei, ci si poporului roman!!!

Anonim spunea...

S-ar parea ca unii procurori chiar isi fac treba , poata doar la comanda politica , pentru ca sunt in campanie electorala si terebuia sa dea o lectie... cui ... unui jegos de oier... dar au cazut altii.

Cinci persoane au fost reţinute miercuri seară la Cluj într-un restaurant, în cadrul unui flagrant al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cei reţinuţi erau aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani care, se pare, erau destinaţi jucătorilor de la Universitatea Cluj, în cazul în care băteau CFR Cluj, pentru ca Steaua să câştige titlul de campioană.

Potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, împreună cu cei patru apropiaţi ai lui Becali a fost reţinut şi un fotbalist, Gigel Coman, fost jucător la Steaua. El ar fi fost, se pare, omul de legătură pentru predarea banilor. Direcţia Naţională Anticorupţie a refuzat să dea detalii despre acţiunea de la Cluj, precizînd doar că este în derulare o anchetă foarte importantă, coordonată de la Bucureşti.

"Nu ştiam nimic despre acest lucru, dar oamenii mei au voie să meargă cu banii unde vor", a afirmat Gigi Becali, citat de Gazeta Sporturilor. „Poate aveau de gând să cumpere terenuri la Cluj, sau poate au vrut doar să se plimbe cu banii prin oraş. Să stea DNA-ul liniştit pentru că nu a fost nimic necurat! Cred că au interceptat convorbirile telefonice şi au aflat!", a declarat Gigi Becali, citat de Gazeta Sporturilor.

CFR Cluj este noua campioană după ce a învins, miercuri, pe Universitatea Cluj, în deplasare, cu scorul de 1-0. Steaua, care a fost contracandidata clujenilor la câştigarea titlului, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 5-0 pe Gloria Buzău, dar ar fi avut nevoie ca CFR Cluj să nu obţină victoria pe Stadionul Ion Moina pentru a termina campionatul pe primul loc.