miercuri, 7 mai 2008

ULTRAJURIDIC - Tara mica, oameni mici, Justitie mica

De ce Justiţia nu are eroi?

Ultrajuridic: Pentru că Justiţiei române îi lipseşte dimensiunea eroică. Într-o ţară mică, aşa cum e a noastră, nu încap decît oameni mici, care nu pot face decît o justiţie mică. La noi, eroii sunt doar un accident, iar ei pur şi simplu nu încap în Justiţia română, prea mică, prea aglomerată şi prea amorezată de o sumedenie de pitici cu activitate măruntă şi mentalitate nepieptănată.


Cine are "norocul" să fie băgat în puşcărie de Justiţie?

Ultrajuridic: Doar două categorii: cei cu vocaţie penitenciară flagrantă şi naivii care cred că justiţia e oarbă şi estropiată, cînd ea suferă doar de strabism.


Cine nu suportă adevărul-adevărat despre Justiţia română?

Ultrajuridic: Corupţii şi corupătorii, pentru că nu-l pot dosi şi evita, pentru că iese întotdeauna la suprafaţă, pentru că le deconspiră impotenţa, pentru că le reaminteşte că peste justiţia lor tronează alta, pe care n-o mai pot cumpăra şi terfeli ca pe o prostituată de duzină.


S-au perindat tot soiul, Stoica, Stănoiu, Diaconescu, Macovei, Chiuariu, ca miniştri de Justiţie. Cu ce au dat-o în bară fiecare dintre ei?

Ultrajuridic: Toţi au violat-o pe Themis cu capriciile şi cu interesele lor sau ale altora, după care s-au scuzat pe motiv că a fost un viol consimţit şi legal îngăduit de unul sau mai mulţi zei cu nume sfinte: Parlament, Guvern, Preşedinte, Curtea Constituţională. Istoria a consemnat agresiuni cvasiprimitive: nemotivarea hotărîrilor judecătoreşti, politizarea justiţiei, stabilizarea pe "avarie" a reformei, răfuieli cu magistraţii rebeli, epurarea politică din minister.


E imposibil ca judecătorii, procurorii să fie doar proşti, incompetenţi şi nu corupţi?

Ultrajuridic: Dacă judecătorii sau procurorii fac pe proştii de două ori la rînd, şi în prima şi în a doua instanţă, dar nu fac pe deştepţii în ultimă instanţă, e imposibil să nu fie proşti. Dacă fac pe deştepţii în trei instanţe succesive, atunci e imposibil să nu fie corupţi.


Care e procentul de proşti, care e cel de corupţi în justiţia din România?

Ultrajuridic: Procentele sunt perfect egale, pentru că orice prost e un potenţial corupt, iar orice corupt e un prost incontestabil.


Poate un avocat cîştiga un proces şi fără să dea şpagă unui magistrat?

Ultrajuridic: Un proces se poate cîştiga, dar numai în două cazuri: cînd nici una dintre părţi nu dispune de mijloace de influenţare ilicită a magistraţilor sau cînd judecătorul s-a decis să facă dreptate, riscînd intrarea în rîndul celor drepţi cu beneficiul excluderii dintre inepţi.


Un proces se pierde ca e avocatul prost sau că judecătorul e plătit mai bine de partea adversă?

Ultrajuridic: O cauză dreaptă se pierde în Justiţia română numai atunci cînd judecătorul se face că nu vede în dosar dreptul justiţiabilului pe motiv că e mai vizibilă, mai concretă şi mai tare obligaţia pe care şi-a asumat-o partea adversă faţă de judecător. Într-un astfel de caz, un avocat e prost sau inabil numai atunci cînd nu înţelege la timp slăbiciunea pentru ban şi scaun a judecătorului.


Sînteţi cu dreptatea sau cu banul?

Ultrajuridic: În ce ne priveşte, suntem cu dreptatea atunci cînd banul o corupe şi cu banul atunci cînd dreptatea nu se lasă coruptă. Culmea avocaturii nu e să cîştigi procesul, ci să cîştigi ceva din proces atunci cînd el pare în totalitate pierdut.


De ce avocaţii trebuie sa aibă blog, să fie anonimi, că doar ei sînt liberi, nu au constrîngeri ca judecătorii şi procurorii?

Ultrajuridic: De ce trebuie să ai blog? Nu trebuie. Maiorescu zicea că te apuci să scrii dacă ai o simţire care trece dincolo de interesul strîmt al individului şi dacă în capul tău se află un prisos al concepţiunii. Cred că din cauza asta ne-am făcut blog şi din entuziasmul pentru ideea de justiţie, atît cît a mai rămas din el. De ce trebuie să fie anonimi? Nu trebuie. Noi am ales anonimatul pentru că nu umblăm nici după deşertăciunea publicităţii, nici după masochismul de a ne lăsa, cu naivitate, la îndemîna forţelor obscure care controlează sistemul. Cine crede că doar magistraţii au constrîngeri, acela se înşeală. În România constrîngerea e universală, e o lege nescrisă, dar perfect aplicată la comandă.


Cum se intră într-un cabinet de avocatură? Tot cu bani? Cît mai e intrarea?

Ultrajuridic: Orice justiţie mică are şi o piaţă publică mare, unde se negociază aproape orice. Cine doreşte să-şi cumpere un loc de avocat stagiar într-un cabinet de avocat va găsi cu siguranţă un "mare" maestru dispus să răspundă la cerere şi să vîndă aşa ceva. Se aude prin piaţă că preţul pentru un loc de avocat stagiar variază între trei şi zece mii de euro, fără taxe, în funcţie de "mărimea" personalităţii maestrului.

4 comentarii:

Anonim spunea...

De parca nu ar fi fost de ajuns, acum MINISTERUL JUSTITIEI VA AVEA NU TREI CI PATRU SECRETARI DE STAT , asta cu girul Guvernului care a modificat hotarirea de organizare si functionare a MJ .

Asa suna comunicatul MJ:

COMUNICAT
Ministrul Justitiei va fi ajutat in activitatea de conducere a ministerului de patru secretari de stat - cu unul mai mult decat in prezent - numiti prin decizie a primului-ministru.

Executivul a modificat ieri Hotararea Guvernului nr. 83/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei.

De asemenea, Ministerul Justitiei va avea un secretar general si un secretar general adjunct, inalti functionari publici, numiti in conditiile legii. Modificarea consta in faptul ca a fost eliminata conditia ca secretarul general adjunct sa fie inalt functionar public cu studii superioare juridice.

A fost abrogata si prevederea care stabilea ca in subordinea ministrului justitiei functionau trei consilieri ai ministrului, personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor, trimisi in misiune permanenta in strainatate ca reprezentanti ai Ministerului Justitiei, cu functia de consilier diplomatic clasa I.

De asemenea, a mai fost abrogata o prevedere care asigura un fond de rezerva de 70 de posturi de judecator si 90 de posturi de procuror, constituit, in limita posturilor aprobate si finantate de la bugetul de stat. Acest fond de rezerva era folosit pentru asigurarea posturilor necesare de judecator sau procuror la incetarea mandatului pentru functiile de conducere la instanta sau parchete, la incetarea activitatii in cadrul DIICOT sau DNA, la incetarea detasarii de la o instanta sau parchet pe o perioada mai mare de un an, precum si la incetarea functiei de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.



Iata deci ca avem nevoie de functionari de inalta speta ... dar ei dovedesc cel mai adesea ca SUNT DE CEA JOASA SPETA!!!

Urmariti cati secretari de stat s-au perindat pe la MJ in ultimii 4 ani si va veti cruci precum Sheelle de ce a vazut in Romania si cum au putut oficialii romani sa insele oficialii UE , mai ales cu privire la PROGRESELE DEOSEBITE DIN JUSTITIE--- LEGALIZAREA SPAGII IN JUSTITIE , LEGALIZAREA PROSTITUTIEI MAGISTRATILOR PENTRU UN BAN IN PLUS LA SALARIILE SI ASA UMFLATE !!!

Anonim spunea...

Si colac peste pupaza, faimosii corupti supremi de la ICCJ au refuzat reabilitarea numelui unui ROMAN ADEVARAT, care a simtit si a trait romaneste! Coruptii sunt si lingai pe deasupra, facand frumos la MARELE LICURICI , ca vezi doamne sa nu fie suspectati de antisemitism. Sa le fie rusine, MARESALUL A FOST ROMAN, ei nu au dovedit ca sunt romani!!!

Anonim spunea...

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins definitiv cererea de revizuire a sentinţei din 1948, prin care mareşalul Ion Antonescu şi profesorul Gheorghe Alexianu au fost judecaţi. Instanţa supremă „admite recursul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, rejudecând în fond, respinge cererea de revizuire formulată de revizuentul Alexianu ca nefondată. Respinge ca nefondat recursul formulat de Alexianu (n.r. Şerban Alexianu, urmaşul guvernatorului Transnistriei”, potrivit sentinţei date marţi.

În 5 decembrie 2006, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât achitarea mareşalului Ion Antonescu, a şefului Gărzii de Fier Horia Sima şi a altor 19 membri ai Guvernului român din 1940, pentru unele crime de război imputate ca urmare a colaborării militare dintre România şi Germania în agresiunea „contra popoarelor din Rusia Sovietică”. Apoi, în octombrie 2007, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a început judecarea recursului la decizia instanţei inferioare.


NU POT SA MAI FAC VREUN COMENTARIU ... MI-E SILA DE ASTFEL DE JUDECATORI!

Anonim spunea...

Se dovedeste inca o data ca oamenii mici au probleme mari!!!

Citind Academia Catavencu de ieri ministrului justitiei i s-a facut rau. GRea mostenire a mai primit de la fostii ... fie-le tarana usoara!! Dar de morti numai de bine .

Cat despre vii:

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu a fost internat la spital bucureştean Elias, joi, în urma unei căderi de tensiune. Acesta va rămâne în spital o zi pentru mai multe analize. Ministrul Justiţiei are 39 de ani şi a fost numit în funcţie pe 29 ianuarie.

ce sa mai zicem - i-a scazut tensiunea, a avut cadere de calciu si a facut si un preinfarct de la cate a vazut cu ochisorii lui cat este de laudat sistemul judiciar!!!

Sa le stea ceasul si magistratilor corupti cand si-or vedea cu proprii ochisori afacerile veroase pe blogurile cu pricina !!!! Asa sa-i ajute DUMNEZEU!