vineri, 23 mai 2008

Zile de odihna

Jude de servici continua Manualul de supravietuire in justitie cu o noua tema, aceea a zilelor de odihna: zilele libere si zilele de concediu. Adevarul e ca intr-o tara in care justitia romana rezolva dosare la metrul cub, e firesc ca oamenii sa oboseasca repede. Asa ca, in afara de cele 35 zile de concediu legal de odihna, se mai cuvin ceva zile suplimentare de odihna. Si credem ca bine fac sa le spun si altora retete practicate cu succes ani in sir.
Asadar, cititi Zile de odihna.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Prima!

Citind Manualul (care, recunosc, mi-a scapat pina acum, caci nefacind parte din sistem, nu am considerat oportun sa iau lectiile...)
Pot sa inteleg prea bine furia cu care ati reactionat, onorati magistrati din comitete si comiztii endepandente, cind la MJ este numit SS un economist provenit din mediul privat, unde nu a "prestat" obiceiurile atit de confortabile ale sistemului..
Pai, Stimabililor, acest om este o amenintare la traiul pe vatrai din instante... Desigur, Mocuta si Kibedi erau super-Ok, fiind dumnealor demni reprezentanti de frunte ai Justitiei de cumetrie din Romanika si din acest punct de vedere...

Cit despre lectia cu hormonii, super-specialista e Kibedi care i-a si "oficializat" la actualizarea CP...
Pe cale de consecinta, presupun ca in noul CP (la care comitzie cica cocoana a fost reshapata drept coordonator dupa ce tocmai fususe demisa pt incompenteta ca SS - Legislativ)
hormonii Kibedieni( ce frumos aduce din sunet, e cum ai zice Kantieni, nu-i asa?) de [rovenienta distinsa (magistati & Politisti) vor fi chiar legiferati..

Bravo ei si bravo voua!

Anonim spunea...

Stimata doamna, daca vine vreun economist la conducere MJ, te pomenesti ca incepe a ne controla la oua...pardon, la salarii.Si va gasi ca magistrati cu aceeasi vechime din judete diferite castiga diferit, sau ca unii isi deconteazacalatorii de mii de km facute in Romania (din vest in est), sau ca licitatiile se aranjeaza la Tribunale, sau ca anumite firme repara de 7 ori aceeasi cladire in 3 ani, sau ca Curtea de Conturi nu descopera niciodata nimic. Ce naiba, oameni suntem si noi...

Anonim spunea...

Domnule JIR,

pai matalutza de unde stii ca sint "doamna stimata"? caci "domni si doamne" , ce saracia, sintem cu totii dupa '89, sau cel putin ne pretindem!

in rest, DA,
Un economist pe post de SS ar putea compila mai rapid niste discrepante in sensul de il mentionasi mataluta...
Dar nu numai!

eu is inginer, dar trebui sa recunosc, au si economistii astia sharmul lor, mai ales cdaca sint finantisti si nu contabili cu manecutze...

Dan STOICA spunea...

ei bine, o astfel de incercare de a afla care sunt salariile si costurile reale in fiecare instanta din romania a existat acum doi ani..nu stiu daca se mai afla si azi intr-un birou de la mj o harta a romaniei cu fiecare instanta indicata pe harta .. cred ca rezultatele partiale mai sunt pe undeva, va spun ca la prima vedere lucrurile sunt foarte incurcate.. ceea ce e mai grav e faptul ca in secolul 21 mj-ul nu stie exact citi bani se cheltuie si de ce pentru fiecare din instantele noastre.. are doar o vaga imagine de ansamblu.. ca sa intelegem despre ce vorbim, in anul 2006 contabilitatea se tinea pe hirtie!!

Dan STOICA spunea...

rectific:in loc de 2006 e vorba de 2005...un an in administratie e cam cit trei luni din viata reala :)

Anonim spunea...

Dane, Salut

Nu ma indoiesc ca tu ai incercat sa destelenesti ceva di "ecuatia" cheltuielilor MJ... Si asta te-a ajutat mult sa fii "preferat" pt remaniere in locul lui kibedi...

Tot trec eu odata prin B si ne mai intilnim sa povestim mai multe, nu doar ca ne-am vazut citeva minute in februarie, in Piata

"Distinsa" Doamna

Echipa JIR spunea...

Pareti o `doamna` pentru ca din comentariul la postarea anterioara, ati spus `asa e maica, cu sfinta kibedi`.`Maica` e de sex feminin, asa ca am avut un indiciu.

Anonim spunea...

Intr-adevar, doar par o doamna... insa am puterea sa o recunosc...

in rest, bravo voua, pareti chiar logici, cu toate ca doar magistrati