miercuri, 30 aprilie 2008

Justitie cum vrea ICCJ

Cand te gandesti la judecatorii de la curtea suprema a unui stat, iti imaginezi ca sunt cei mai profesionisti, cei mai capabili, cei mai integri judecatori ai statului. Cu o bogata experienta in activitate, cu o coloana vertebrala de neclintit, cu principii cu ajutorul carora pot influenta in bine intreg sistemul judiciar si chiar activitatea celorlalte puteri.
Judecatorii curtii supreme trebuie sa fie atat de puternici, incat sa isi rezolve problemele personale evitand sa devina ei insisi reclamanti. Cand judecatorii curtii supreme ajung ei insisi parti in dosare, nu se poate sa nu iti treaca prin minte ca cei care le judeca cauza ar putea fi oarecum influentati. Dar cand insisi judecatorii instantei supreme, deveniti parti in dosare, dau indicatii obligatorii celor care le solutioneaza chiar dosarele lor, atunci deja nu mai vorbim de posibilitatea unei influente, ci chiar de producerea acesteia.
Ca o fi legal sau nu, noi nu dam aici un verdict. Insa asa ceva s-a intamplat recent in .. Romanica. Iar echipa Jude in Romanica face cunoscut cum se rezolva dosarele judecatorilor de la ICCJ exact asa cum vor acestia.
Cititi intreg articolul AICI.
.
.

Niciun comentariu: