marți, 6 mai 2008

Supravietuire in justitie

Ne-am gandit ca e o arta si supravietuirea in justitie. Asa ca, artisti ce suntem, ne-am apucat sa o pictam. In culori sumbre sau frumoase, calde sau reci, dupa cum ne vine si noua.
Asadar dam drumul la un manual online despre cum sa faci fata incercarilor justitiei. Manualul se va adresa atat magistratilor, cat si justitiabililor. Vom descrie tehnici de a incerca sa castigi dosare ce pareau pierdute, de a castiga respectul sefilor, de a fi promovat, numit in diverse comisiii, de a obtine decontari, de a-ti descoperi inamicii, de a-ti face prieteni, de a folosi informatii, si altele din aria asta de acoperire.
Cu talentul nostru si ideile cititorilor, vom alcatui o lucrare poate mai tare ca Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiu-sau.
Dupa o introducere in care va sfatuim sa nu ne citit daca vreti sa va mearga bine, trecem la lectia intai, prin care ne adresam studentilor si nu numai.
.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Asa e cu invatamantul. In plus cartile sunt scrise (cele de procedura in special) cu greseli facute intentionat. Se bate campii cu asa zise ramuri de drept cum ar: dreptul mediului, concurentei si multe altele. Nu te invata nimic concret. Profesorii nu iti transmit nimic si vin numai pentru a se da mari in fata studentilor (au fost si sunt exceptii: prof Fr. Deak, Bulai senior, Corneliu Liviu Popescu si inca cativa. Cand am terminat facutatea acum 10 ani nu stiam decat cateva generalitati. Doctrina veche si contactul cu practica m-au format si nu profesorii.