miercuri, 7 mai 2008

Grefier in Romanica - Grefierul? Omul presedintelui. Ii plateste rate, ii face cumparaturile, ii face curatenia

De ce nu acceptati ca sunteti doar cei care trebuie sa traga scaunul judecatorului si sa carati dosare? Ce, grefierii sint oameni? Au dreptul sa vorbeasca despre Justitie?

GrefierinRomanica: .....aia cu scaunul e ca la carciuma, caratul dosarelor tine loc de fitness, astfel ca noi nu ne plangem de sport! La astea se mai adauga si plata unor rate la banci, diverse cumparaturi, mai o curatenie la locul de munca...ca deh...daca-i ordin de la magistrat, cu placere ! Unii grefieri sunt oameni...dar ai presedintelui ! Ce reprezinta un drept? Cred ca grefierul are dreptul doar la munca, garantat prin Constitutie, in rest….ciocu' mic!


Cit de influent e un grefier?

GrefierinRomanica: Depinde de grefier ! Daca-i omul presedintelui e foarte influent......toarna tot. Daca e unul oarecare, atunci e si mai simplu: e vinovat de tot ce nu s-a facut!


Ia grefierul spaga?

GrefierinRomanica: Gura lumii spune, ca unii, da ! Poate insa numai ca s-o dea mai departe....ca altfel de ce i-ar da cineva ceva ?! Restul plang ca prostii dupa salariu, in loc sa se descurce...


Ce aveti sa va reprosati?

GrefierinRomanica: Totul si nimic. Ca am tacut cand trebuia sa tip, ca n-am tipat cand trebuia sa tac.


Ce-i supara pe grefieri?

GrefierinRomanica: Lasand de-o parte durerile de spate...multe: magistratii - dar sunt convins ca-i valabila si reciproca -, ministrii, secretarii de stat, politicienii, pseudo-reforma. Dar cum sistemul judiciar e format doar din magistrati, soferi si functionari publici, ce mai conteaza cativa nemultumiti ca noi?!


Ce model de om si profesionist se propaga prin sefia CSM?

GrefierinRomanica: Or fi modele prin CSM, insa cum nu-i concurs de miss..... Oameni ??? poate, dar inca nu le-a fost aplicata teoria darwinista, ca tot s-a scos din programa scolara ca sa nu-i mai poata studia urmasii. Cat despre sefia CSM - nu se discuta, ca doar e mamuca noastra iubita! Acceptam cu placere orice forma de dictatura, ca ne-am invatat.


Cit de tare e seful dvoastra de acum? Ce timpenii face?

GrefierinRomanica: Nu l-am testat pe sefu' la "tarie", asta ar putea-o spune cei care au incercat eventual biroul oval! La capitolul tampenii sefii, in general, sunt campioni!


Voi ati facut vreun abuz? Ati gresit vreodata? De ce?

GrefierinRomanica: Am abuzat de mine, de timpul liber. De gresit am gresit, ca tot omul ! Nu am stiut in fata cui si cand trebuie sa ma plec - probleme cu coloana..


Ce compromisuri ati facut? De ce?

GrefierinRomanica: Compromisuri.....doar cu mine! Stand in sistemul asta bolnav m-am compromis pe mine. De ce ??? Patria si poporul cere sacrificiu! Si daca nu noi, atunci cine?!


Pe grefieri cine ii reprezinta?

GrefierinRomanica: Cica ba MJ, ba CSM, dupa vant. Dar cum mai mult bate vantul schimbarii, unii considera ca grefierii nici nu merita reprezentati!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Si mai face grefierul si actiuni (contra cost, exventual spunand persoanei si ca a vorbit cu judecatorul), scoate dosarele de la arhiva cu întâietate pentru maestrul care e atent cu el, obtine certificat de grefa in regim de urgenta pentru oamenii deosebiti, mai ascunde o dovada de indeplinire a procedurii de citare care apare dupa ce s-a acordat termen si partea adversa pleaca acasa injurand.