joi, 8 mai 2008

Nesimtire si incompetenta la toate nivelurile. Azi: grefa

O amica vine la mine sa ma roage sa-i investesc cu formula executorie o hotarare civila. Iau hotararea, platesc taxa de timbru, iau timbrul judiciar, formulez cererea, o semnez, o stampilez si ... ma duc la judele de serviciu.

Aici, harababura si aglomeratie ca de obicei. Daca e sa dai crezare celor afisate pe pereti, in 3 zile de la depunerea cererii, poti sa te prezinti sa ridici hotararea investita. Eu insa nu sunt justitiabil, n-am venit pentru prima data in aceasta Judecatorie. Asa ca iau viza de la judele de serviciu si-i spun ca duc eu cererea in arhiva, la "fete". Ne cunoastem, asa ca nu zice nimic.

La "fete" merge treaba in felul urmator: alegi una - de exemplu aia care ti-a mai dat dosare la studiu, sau care ti-a mai cautat hotarari lasate la investit, sau care ti-a facut copii xerox din dosare fara sa te puna sa astepti ora special destinata, ma rog, genul asta de criterii - apoi o iei pe hol si-i spui ca te-ar interesa o "colaborare" contra cost. Tu iei ban de la client si ii dai si ei ca sa faca treaba pentru care este de fapt si de drept platita, fara sa mai stai la cozi si fara sa se implineasca termenul de pe perete. Credeti-ma, tine!

Continuarea o cititi aici.

Niciun comentariu: