marți, 13 mai 2008

SS din MJ da replica lui JIR

Nu demult Echipa JIR a postat un articol `Premierul si stresatii` in care aratam ca desi Premierul critica magistratii ca isi cauta dreptatea in justitie si isi dau hotarari favorabile, acelasi lucru fac si oamenii din preajma lui, dand ca exemplu secretarii de stat din MJ si consilierii juridici asimilati magistratilor din MJ. Am folosit numai informatii publice postate pe portalul instantelor.
Iata ce am primit fata de aceasta postare:

Deşi cu întârziere, avem rugamintea sa postaţi acest drept la replica fata de articolul "Premierul şi stresaţii": COMUNICAT Faţă de afirmaţiile apărute pe http: judeinromanica.blogspot.com, potrivit cărora procurorii, între care secretarul de stat Gheorghe Mocuţa, pretind plata orelor suplimentare, facem următoarele precizări: În conformitate cu prevederile art. 45 alin. 1 din Legea nr. 50/1996, magistraţii sunt exceptaţi de la plata orelor suplimentare. De asemenea, O.U.G. nr. 27/2006 nu prevede plata orelor suplimentare pentru judecători şi procurori. De altfel, magistraţii nu au un program zilnic, normat, de 8 ore, iar prin natura sa indemnizaţia primită se consideră că acoperă şi orele efectuate în plus faţă de programul normal de muncă al personalului auxiliar şi al funcţionarilor publici. În legătură cu litigiile magistraţilor, acestea sunt acţiuni formulate în nume propriu cu privire la activitatea desfaşurată în calitate de magistrat, acţiuni asupra cărora urmează să se pronunţe instanţele judecătoreşti. Procuror Gheorghe Mocuţa
.
Ne bucuram ca MJ ne citeste in continuare si speram ca va da acces tuturor magistratilor la blogul JudeinRomanica, inlaturand blocajele pentru accesul la acest blog instituite in cazul unor instante din tara. Si ne bucuram ca domnul procuror Mocuta si speram si altii ca el (avem in vedere comunicatul sau expus mai sus) au inteles ilaritatea unora din propriile actiuni si si le vor retrage, usurand astfel rolul instantelor, actiune pentru care nu au fost create metode de MJ, desi era si este in atributia sa, de administrator al justitiei.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Pe cind raspunsul hormonalei kibedi katalin, si ea secretar de stat in MJ? Care are muuuult mai multe procese cu MJ, unele chiar chistigate... ca sa nu mai vorbim de alte stipendii, sporulete, , reprez la AVAS pe care o papa cu lingura din 2005...
poate Domnul Ministru priveste si in aceasta directie...

Anonim spunea...

Este totusi un drum greu de parcurs pentru MJ sa observe ca magistratii cer in continuare acel spor de 50% de suprasolicitare neuropsihica pe un text de lege abrogat din 2007 .

Sper sa le fie rusine acelor magistrati care mai cer acel spor pe legea abrogata si sper ca MJ sa se autosesizeze si sa-i aduca la ordine pe cei ce ... in nesimtirea lor incearca inca sa castige banii din bugetul statului... adica banii tuturor romanilor .. in detrimentul altora care nu sunt la fel de nesimtiti ca ei sa preinda ceva la care nu mai au dreptul .

Rusine sa le fie magistratilor care inca mai cer bani pe texte de lege abrogate ... NE CRED TAMPITI IN CONTINUARE ... IAR MEJ NU IA NICI O ATITUDINE. Speram ca ministrul de serviciu de la MJ sa constientizeze ca sistemul va reactiona cumva si ca vor avea grija blog*-istii sa-i faca publicitatea cuvenita si dupa ce nu va mai fi ministru ... va mai practica avocatura in Congo.. in insulele PAGO-PAGO sau pe insula lui Gigi Becali... aia ce o va cumpara din banii tranzactiei incheiate cu MJ si pentru care va da cu subsemnatul pe la DNA. Fie-i tarana usoara!

Anonim spunea...

Opus, Draga,

cum sa realizeze aceasta MJ, cine vrei sa se sesizeze cind, marea lor "specialista" in legi si legiferari, Kibedi Katalin, ditamai secretar de stat, ordonator de credite al MJ, a dat in judecata MJ pentru a obtine acest spor si multe altele ?
Cred ca esti naiv...

doar daca, eventual, Domnul Ministru va reactiona,
caci altfel cumetria este cit casa in MJ - la nivel inalt (caci nu ma refer la cei ce chiar mai si lucreaza fara sa beneficieze de privilegiile strigatoare la cer ale "distinsilor").
Sporuri , prime, chermeze ( cucoanele cu sofer, domnii cu secretare si consiliere...)
Plateste prostime = contribuabului.