joi, 25 septembrie 2008

News alert: Daniel Morar, nominalizat pentru titlul de "Europeanul Anului" de către revista European Voice

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, se află printre finaliştii pentru premiul "Europeanul Anului", fiind nominalizat la categoria "Inspiraţia anului", "pentru că a ridicat lupta anticorupţie la un nivel înalt", se arată pe site-ul revistei European Voice (publicație a trustului The Economist*).

La aceeaşi categorie cu Daniel Morar, "Inspiraţia anului", se află şi omul de afaceri George Soros, "pentru că a susţinut drepturile şi reintegrarea romilor în Europa". Ceilalţi doi finalişti la această categorie sunt Lyn Evans, coordonatorul generatorului de particule din Geneva şi Katrine Camilleri, director adjunct al serviciului de refugiaţi din Malta.

O altă categorie este "Politicianul naţional al anului", unde printre finalişti se numără preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy şi cel al Serbiei, Boris Tadici, precum şi premierul polonez Donald Tusk.

Pentru titlul "comisarul anului" sunt nominalizaţi Meglena Kuneva, comisarul de origine bulgară care supervizează protecţia consumatorului, "pentru eforturile de a adapta drepturile consumatorului la economia digitală", estonianul Siim Kallas pentru înfiinţarea registrului lobbyiştilor şi expunerea beneficiarilor fondurilor UE, precum şi comisarii mediului, agriculturii şi concurenţei.

La categoria "Europarlamentarul anului" candidează cinci deputaţi din Marea Britanie, Franţa, Finlanda, Germania şi Luxemburg.

Pentru titlul "Oficialul UE al anului" sunt listaţi Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene, Jonathan Faull, directorul general pentru justiţie, Wolfgang Ischinger, fostul mediator UE între Serbia şi Kosovo, Ilkka Laitinen, directorul agenţiei de management al frontierelor Frontex şi Jean-Claude Trichet, preşedintele Băncii Centrale Europene.

Toţi aceşti finalişti sunt în cursă pentru titlul "Europeanul anului", care în 2007 a fost obţinut de preşedintele Lituaniei, Valdas Adamkus. Printre premianţii de anul trecut s-au mai numărat Angela Merkel, Arnold Schwarzenegger şi Gary Kasparov.

Votul pentru Europeanul Anului 2008 este deschis online, începând cu joi, 25 septembrie şi poate fi accesat la adresa http://www.europeanvoice.com/page/evawards-user-vote/788.aspx.

Gala decernării premiilor va avea loc pe 2 decembrie în Palatul Bursei din Bruxelles, evenimentul aflându-se sub înaltul patronaj al premierului belgian Yves Leterme.
.
Sursă: Newsin
.
* The Economist este o revistă financiară din Marea Britanie. Revista a fost înfiinţată în anul 1943 de către James Wilson, un pălărier din oraşul Hawick, Scoţia. Acesta credea în comerţ liber, internaţionalism şi interferenţă minimă din partea guvernului în ce priveşte afacerile. În prezent (iunie 2008), tirajul revistei este de 1 milion de exemplare, din care mai mult de 80% este distribuit în afara Marii Britanii. Tirajul din Statele Unite ale Americii se ridică la mai mult de jumătate din totalul exemplarelor tipărite. Majoritatea articolelor din The Economist nu sunt semnate. Din anul 1928, jumătate din acţiuni sunt deţinute de Financial Times, iar restul de un grup de acţionari, din care o bună parte sunt în conducerea companiei. (http://ro.wikipedia.org/wiki/The_Economist)

Un comentariu:

Anonim spunea...

The Economist e infiintata in 1843, si e detinuta de grupul Pearson (ce detine si Financial Times), la fel ca European Voice. In rest, keep voting!